Babovka_recept
Recepty

Recept na hrnčekovú bábovku

Dnes vám prinášam recept na prípravu tej najjednoduchšej bábovky. Na jej prípravu nepotrebujete ani mixér, ani váhu a preto ju zvládne upiecť naozaj každý. Ide o hrnčekový recept z detstva, ktorý zo šuflíka vyťahujem každý týždeň, keďže poteší všetky mlsné jazýčky.

Babovka_recept

INGREDIENCIE NA PRÍPRAVU HRNČEKOVEJ BÁBOVKY:

  • maslo alebo olej na vymastenie formy
  • 2 vajíčka
  • 1 balenie kypriaceho prášku
  • 1 balenie vanilínového cukru
  • 2,5 šálky polohrubej múky
  • ¾ šálky cukru
  • 1 šálka oleja
  • 1 šálka mlieka
  • kakao na zafarbenie
  • môžete pridať pol šálky nasekaných orechov, hrozienok alebo inej dobroty
  • čokoláda na dozdobenie
Babovka_recep

POSTUP NA PRÍPRAVU BÁBOVKY:

Tak ako aj váženie ingrediencií, tak aj samotná príprava bábovky je veľmi jednoduchá. Postup má len 3 kroky:

Krok 1: Prv v miske zmiešame všetky sypké suroviny. Potom pridáme zvyšné tekuté ingrediencie. Cesto stačí premiešať lyžicou. 

Krok 2: Bábovkovú formu vymastíme maslom alebo olejom. Cesto vylejeme do formy.

Krok 3: Bábovku dáme zapiecť do rúry predhriatej na 175 stupňov na 50 minút. 

Bábovku necháme 10 minút vychladnúť, vyklopíme a dozdobíme. Ja som použila čokoládu na varenie, čučoriedky a práškový cukor.

Babovka_recept

Tento recept na hrnčekovú bábovku si pekne zjednodušujem, ale v z detstva si pamätám aj dvojfarebnú, tzv. mramorovú bábovku. Tú získate tak, že si oddelíte istú čas cesta, do ktorej pridáte kakao na zafarbenie. Cesto potom do formy striedavo vrstvíte.

Tak smelo do pečenia a maškrtenia.

Mohlo by sa vám tiež páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *