peceny_tvarohovy_kolacik

Pečený tvarohový koláčik

Receptov na výrobu „cheesecake“ tvarohového koláčika sme tu už pár mali. A myslím, že ani ten dnešný, ďalší do partie, dozaista nebude posledným svojho druhu. Veď prečo by aj mal, keď sú tak chutné a lahodné. Pre zmenu dnes nebude nepečeným, ale budeme aj piecť.

Na jeho prípravu potrebujeme: 

  • maslové sušienky 200 g
  • maslo 250 g
  • cukor 5 PL
  • 1 vanilínový cukor
  • jemný tvaroh 500 g
  • veľká kyslá pochúťková smotana
  • citrónová šťava
  • 3 vajíčka
  • vanilková aróma
  • ovocie na dozdobenie
  1. V miske si mixérom najemno rozdrvíme 200 g maslových sušienok, ktoré následne zmiešame s 250 g roztopeného masla. Touto hmotou vystelieme dno nádoby. Ja som mala formu o veľkosti 23 cm.
  2. Ďalej si pripravíme plnku. Tú vytvoríme zmiešaním jemného tvarohu, kyslej pochúťkovej smotany, vanilínového cukru, 1/2 lyžičkou citrónovej šťavy, malou lyžičkou vanilkovej arómy a 5 lyžicami cukru. Vzniknutú hmotu vlejeme na sušienkový základ a vložíme do rúry na hodinku pri 180 °C. Po hodinke sa nám povrch koláčika sfarbí do zlatista.
  3. Koláčik necháme vychladnúť aspoň 4 hodinky, ozdobíme ho ovocím či inými dobrotami a smelo podávame.
peceny_tvarohovy_cheesecake

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *