nepeceny_cheesecake

Nepečený tvarohový cheesecake

Ako aj v poslednom recepte, tak aj v tomto, nejde tak úplne o ten pravý cheesecake. Avšak ani taký dobrý tvarohový koláčik, nemôže byť nikdy zlý. Tentokrát som sa pustila do prípravy nepečeného „cheesecake-u“. Pôvodne bieleho avšak nakoniec skončil tmavý, kedže ja ako milovník tmavej horkej čokolády sa s tou bielou nejako nemôžem stotožniť. Tobôž nie na koláčiku.

Na nepečený cheesecake budeme potrebovať:

  • 200 g sušienok
  • 200 maslo
  • 500 g jemný tvaroh
  • smotana na šľahanie
  • čokoládu na varenie
  • vanilínový cukor
  • biela čokoláda
  • hrozno, kivi či iné ovocie na dozdobenie
nepeceny_cheesecake
  1. Sušienky si rozdrvíme a zmiešame s rozpusteným maslom. Hmotou vyplníme dno formy a necháme v chladničke odstáť.
  2. Za ten čas si pripravíme plnku. Mixérom zmiešame smotanu na šľahanie, jemný tvaroh, vanilínový cukor a nad parou roztopenú čokoládu.
  3. Krémovú hmotu vlejeme do formy a vložíme do chladničky. Hmota nám trošku stuhne.
  4. Potom už len ozdobíme ovocím, čokoládou či inými sladkosťami a môžeme smelo podávať.

Sladký zvyšok nedele prajem 🙂

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked*