tvarohovo_kokosovy_kolac_recept
Recepty

Kokosovo-tvarohový koláč

Nový týždeň si žiada sladký prísun energie. Preto som sa pustila do pečenia. Kokos mi ležal v šuflíku už nejaký ten týždeň, tvaroh je u mňa základom skoro každého koláča a biela čokoláda tieto ingrediencie iba príjemne oživila. Receptov na kokosový koláč, cheesecake či inak zvané dobroty je na internete mnoho, no už asi 5. týždeň prežívame iba v dome. Pracovný home office a zatvorené prevádzky tak zabezpečili, že aj obchod s potravinami je miesto, ktoré navštívim maximálne raz za týždeň. A tak sa stalo, čo čert nechcel. Ani k jednému z receptov som v komôrke nenašla všetky ingrediencie. Preto som si vymyslela recept vlastný. Veď predsa, ak pridáte do koláča len chutné prísady, nemôže z toho vzniknúť nič zlé 🙂 Alebo môže? Posúďte sami.

tvarohovo_kokosovy_kolac_recept

Ingrediencie:

Na korpus: 

  • 300 g drvených čokoládových BeBe keksov
  • 200 g roztopeného masla

Na plnku:

  • 750 g (3 vaničky) úplne jemného tvarohu bez hrudiek
  • 200 g (2 ks) bielej čokolády
  • 2 ks vanilínového cukru
  • 2 PL cukru
  • 7 PL strúhaného kokosu
  • 250 ml smotany na šľahanie

Na dozdobenie:

  • kokosové guličky (1 PL džemu, kúsky čokolády, drvené sušienky, kokos)
  • mandle
  • strúhaný kokos
tvarohovo_kokosovy_kolac_recept
  1. Na výrobu korpusu som zmiešala podrvené sušienky s roztopeným maslom. Ním vystelieme plech pokrytý papierom na pečenie. Ja som použila kruhovú formu vo veľkosti 23 cm. Korpus vo forme som na 15 minút vložila do rúry pri teplote 170 °C.
  2. V robotovi som zmiešala smotanu na šľahanie, 2 ks vanilínového cukru, 2 PL cukru, 7 PL strúhaného kokosu s 3 vaničkami jemného tvarohu (ja som mala doma len jemný tvaroh s hrudkami), no druhýkrát by som určite použila úplne jemný tvaroh bez hrudiek.
  3. Medzitým necháme vo vodnom kúpeli roztopiť 200 g bielej čokolády, ktorú pridáme ku zvyšku hmoty. Všetko poriadne premiešame a nalejeme na vychladnutý sušienkový korpus.
  4. Aj napriek hrudkám bola plnka celkom vodnatá a tak som koláč vložila na 30 minút a 165°C do rúry. 
  5. Do ozdobenie som pripravila kokosové guľky. Tie vznikli zmiešaním 1 PL lyžice džemu s rozdrvenými sušienkami a kúskami čokolády. Po vytvarovaní guľky som ich vyváľala v kokose. Okrem guličiek som koláč posýpala kokosom a mandľami. Po noci strávenej v chladničke, (myslím, že na jedenie bol súci už hneď po upečení) sme sa smelo pustili do jedenia.
varohovo_kokosovy_kolac_recept-

Mohlo by sa vám tiež páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *